akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ATSO BAŞKAN ADAYI OĞUZHAN SEVİNÇ ; GÜÇLÜ BİR EKİPLE VE İDDİALI GELİYOR

ATSO BAŞKAN ADAYI OĞUZHAN SEVİNÇ ; GÜÇLÜ BİR EKİPLE  VE İDDİALI GELİYOR
18.03.2018 18:59
605
A+
A-

 

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Sevinç Ticaret’in CEO’su girişimci ve yatırımcı İş Adamı Oğuzhan Sevinç 2 Nisanda yapılacak seçimleri kazanacaklarından emin  olduklarını vurguladı.

 

Gazetemize  seçim süreci ve projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Sevinç; mevcut ticaret odası yönetimi tarafından yapılan işlerin yeterli düzeyde takip edilmedi yeni başlayan projeleri nihai olarak hangi aşamada olduğunu bilinmediğini ve projeleri elde edilen sonuçları itibariyle yüksek bir verimlilik oranı yakalanamadığını düşündüğünü belirtti .

2 Nisan’da yapılacak Akçakoca  Ticaret  ve Sanayi Odası seçimlerinde mevcut başkan Mehmet Nazım Pazvant’a  karşı başkan adayı olan ve adaylığını açıkladığı ilk günden itibaren arkadaşlarıyla birlikte hummalı bir çalışma yürüten Oğuzhan Sevinç başkanlık ipini göğüsleyeceğine inandığını belirterek  “Akçakoca için önemli ve istihdama yönelik projeler hazırladık. Göreve geldiğimizde  hayata geçireceğimiz  bu yeni projelerle Akçakoca’da iş dünyası hiçbir dönemde görülmeyen  bir atılım ve büyüme yaşayacaktır.” Dedi

Mevcut  yönetim tarafından yürütülen çalışmalarını  hükümet programlarının bir uzantısı olarak değerlendirdiklerini belirten Oğuzhan Sevinç ; “Yapılan her iş  mutlaka Akçakoca’ya  katkı vermek için yapılmaktadır. Bunları takdirle karşılıyoruz.  Ancak  Ticaret Odası’nın asıl işlevi Akçakoca’ya özgün projeler yapmak ve yaptığı projelerin , Oda üyelerinin sosyal ve ekonomik yaşamına  ne kadar etkide bulunduğunu ölçmektir.  Örneğin Ticaret Odası KOSGEB eğitim çalışmaları yürütmekte ve  çok sayıda kişi KOSGEB seminerlerinde sertifika aldı. Sonucuna baktığımızda başvuranların küçük bir bölümünün iş kurduğunu görüyoruz . Ancak   iş kuranların üyelerin de  yeterli desteği alamadığı bir denetimden geçmediği ODA  yönetimi ile yakın bir temas k kurulamadığı için BU işletmeler  kamu kurumlarına borçlu bir şekilde orta da  kalıyor . Biz bundan büyük üzüntü duyuyoruz. “ dedi.

BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Sözlerini  “tekrar ediyorum ve bu konuda çok iddialıyım.” Diyerek sürdüren Başkan Adayı Sevinç; “ Önceliğimiz  iş ve istihdam alanları yaratmak. ODA  yönetimi olarak üyelerimizin gelir düzeylerini arttıracak  daha çok kazanmaları için tedbirler geliştirecek çok önemli projeleri  yönetim kurulu adayı olan arkadaşlarımızla  titiz bir çalışma sonucu hazırladık. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin genel yönetim kamu idarecileri ve merkezi hükümet ile ilişkilerinin mutlaka belli bir iş birliği temelinde ,  istihdamı ve gelir seviyesini artırıcı ölçülerle ele alınması kesinlikle gerekmekte olup;

Biz bu  alana özel bir önem vermekteyiz. “ diyerek sürdürdü.

Ticaret Odası Başkan adayı Oğuzhan Sevinç Akçakoca için düşündüğü büyük projelerden birinin de Akçakoca’yı  Türkiye’nin hatırı sayılır fuar alanlarından biri haline getirmek olduğunu vurgulayarak;  “ İş ve Ticaret  dünyasının buluştuğu , ilçe turizminin ve tanıtımının yapıldığı Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yüzlerce  katılımcı ile birlikte Akçakoca’nın  yerel ve ulusal medyada tanıtılacağı bir fuar alanı oluşturma projemiz var. Bunun için ciddi araştırmalar sonucu detaylı  hazırlıklarımız var.

Allah’ın izniyle 2 nisanda  göreve geldiğimizde , diğer projeler ile birlikte bunu da ayrıntılarıyla kamuoyuna açıklayacak paylaşacak ve derhal hayata geçirme girişimini başlatacağız “dedi.

Son olarak iyi bir ekip çalışması yaptıklarına dikkat çeken Sevinç “ Meslek guruplarındaki arkadaşlarımız alanlarında çok etkin ve yetkin kişiler olup çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanmış isimler. “Akçakoca Kazansın “ sloganı ile güçbirliği yapıp yola çıktık. Allah utandırmasın “ dedi.