akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C

MELENGÜÇÇEĞİ VE MANCARLI PİDE RESMEN AKÇAKOCA’NIN

MELENGÜÇÇEĞİ VE MANCARLI PİDE RESMEN AKÇAKOCA’NIN
04.03.2018 16:07
753
A+
A-

 

Akçakoca’nın Ünü Tüm Ülkeye Yayılan Mancarlı Pidesi Ve Melengücceği Tatlısı Coğrafi İşaret İle Tescillendi.

Düzce mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan Melengüççeği Tatlısı, Mancarlı Pidesi ile Düzce’nin Köftesi ve Acıkasının coğrafi işareti tescil belgelerinin takdimi dolayısıyla Düzce Valiliği’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan’ın katılımıyla bir tören düzenlendi.

 

 

Akçakoca’nın Mancarlı Pidesi ve Melengücceği Tatlısı için Düzce Valiliği ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ olumlu sonuçlanması üzerine ;Türk Patent ve Marka Kurumu (TPK)tarafından , Düzce’nin 4 ürünü Coğrafi İşaret ile tescilledi.

 

Belgeler Düzce Valiliği’nde düzenlenen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin,Milletvekilleri Ayşe Keşir, Fevai Arslan , Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İGM Başkanı Dursun Çakır, TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan katıldığı bir törenle hak sahiplerine verildi.

Mancarlı pide ve melengücceği tatlısının kurulan masada katılımcılara tanıtılıp hem de tattırıldığı törende Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu’nun sunumunun ardından TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan Coğrafi işaret alanında farkındalığı daha da arttırmak hedefiyle çalışmaların devam ettiğini , bu konuda toplumun bilincini geliştirmek için coğrafi işaret belgelerini törenle vermeye çalıştıklarına dikkat çekti.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşmasında , bu ve benzeri konularda Düzce’nin öncü illerden biri olmasının gurur verici olduğunun altını çizerek “Coğrafi işareti almak, bu köftenin, tatlının, acıkanın, mancarlı pidenin patenti artık Düzce’nin demek oluyor. Düzce Köftesi, Düzce Acıkası, Akçakoca Melengücceği Tatlısı, Akçakoca Mancarlı Pidesi Türk Patent ve Marka Kurumu’muz tarafından coğrafi işaret olarak tescil edildi. Tüm illerimizde coğrafi işaret konusundaki farkındalık artarken Düzce’mizin de bu konuda öncü illerden biri olması gurur verici. Bu girişim dolayısıyla Düzce Valiliğimizi, Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’müzü tebrik ediyorum. Ayrıca, büyük gayretlerinden ve titiz çalışmalarından dolayı, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum.” 6 ürün daha tescil yolunda “4 ürünümüzün coğrafi işareti tescil edildi ancak işimiz daha bitmedi.” diyen Özlü, “Çünkü Düzce’mizin 6 ürününün daha tescil edilmesi çalışmalarını tamamlamak için çalışmalar sürüyor. Düzce’mizin ve Akçakoca’mızın bu değerlerini de inşallah daha üst noktalara taşıyacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Düzce’nin Köftesi ve Acıkası ile Akçakoca’nın Mancarlı Pidesi ve Melengücceği Tatlısı coğrafi işaret tescil belgeleri başvuru sahiplerine verildi.