akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3367
EURO
35,1613
ALTIN
2.242,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

2018 yılında saatler geri alınacak mı? Resmi Gazete de Yayınlandı

Vatandaşlar iki yıldan bu yana uygulanana sabit saat uygulamasından kış saati-yaz saati uygulamasına geçilecek mi merak ediyor. Alınan son dakika kararlarıyla saatlerin geri alınma tarihi yaklaşırken son senelerde 1 sene daha uzatılarak sabit saat uygulaması devam ettiriliyor. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karar ile bu yıl ve her yıl ileri saat (sabit saat) uygulaması devam edecek.


2018 yılında saatler geri alınacak mı? Resmi Gazete de Yayınlandı
03.10.2018 05:41
383
A+
A-

Resmi Gazete aracılığıyla 2017 yılında yayımlanan kararla birlikte gün ışığından daha çok faydalanabilmek maksadıyla yaz saati uygulamasının başlatılacağı açıklanmıştı ve bu uygulama kış aylarının akşam saatlerinde havanın erken kararması gerekçesiyle vatandaşlar tarafından eleştiri konusu haline gelmişti. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat (tüm yıl yaz saati GMT+3) uygulamasının devam ettirilmesine ilişkin karar, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. 2018 yılında saatler geri alınmayacak.

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT 3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi. Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı “Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun”un 2’nci maddesi gereğince karar verildi.

resmi-gazete