akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
ALTIN
2.423,55
BIST
9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

2016’ DAN HAFIZALARDA KALANLAR

2016’ DAN HAFIZALARDA KALANLAR
30.12.2016 21:07
525
A+
A-

Değerli Akçakocalılar ,ülkemiz bir kabus yaşadı, şimdi gelinen noktada kötü rüya düzeyine geldik denilebilir. Mahalli bir gazetede zaman zaman köşe yazıları yazarak sizlerle görüşlerimi paylaşmaktayım ve bundan da büyük keyif alıyorum. Dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuzlukların Akçakoca’mızı etkilememesi düşünülemez. Önemli olan bunları elden geldiğince asgariye indirmek ve eldeki imkanlarla en mantıklı çözümleri üretmektir. Kısacası prensipli çalışmayı düstur haline getirmek,şeffaf olmak ve en önemlisi de yaşayan demokrasinin bir değişmez kuralı olan istişare etmeyi bir erdem olarak kabul etmektir .
Ben yine en iyi bildiğimi sandığım turizmle ilgili bazı tespitleri dile getirmek isterim. Bazıları tesis yapmakla turizmin şahlanacağını düşünüyorlar. Bence yanlış bir algı , önemli olan bu tesislerin yaşatılmasıdır. Hangimiz SkyTowers yapıldığında heyecanlanmadık. Düşünebiliyormusunuz? Karadeniz’in en büyük oteli şehrimizde ! Benzer heyecanı Akçakoca otel açıldığında da yaşamıştık. Gelinen noktada herkes topu taca atıyor, yok işletmecilik hatası ,yok konsept yanlış ,yok çok pahalı gibi…Değerli hemşerilerim bizler nedense başta çok heyecanlı oluyoruz ancak zaman içinde bu heyecan dip yapıyor. Eleştirilerin bir bölümüne katılmak mümkün ancak ihaleyi tamamen yatırımcılara yıkmak büyük haksızlık.

Akçakocalı yöneticiler, siyasiler, iş adamları vede normal vatandaşlarımız, bizler buraları yaşatmak için ne gibi çabalar sarf ettik?
Bu sorunun cevabını herkes kendi çapında verebilir . Ben bu tesislerin daha iyi bir konuma gelemeyişinde katkısı olanları dillendirmek istiyorum. Özellikle çok sayıda eleman çalıştıran SkyTowers için söylüyorum, oraya eleman sokmak için aracı oldunuz mu? Bu elemanların vasıfları 5 yıldızlı bir otelde çalışmak için yeterli olup olmadığına baktınız mı? Partinizin yada kuruluşunuzun bir etkinliği olduğunda nasıl bedavaya yada çok ucuza işi getiririz diye uğraştınız mı? Bu oteller açılırken kongre turizmine otellerimizin çok uygun olduğunu anlatan nutuklar attığınız hala hafızalarda peki bu konuda ne gibi yatırımlara ön ayak oldunuz? Eski çınar otelinin bulunduğu yere çok güzel bir tesis yapıldı. Tesis güzel ancak park yeri olmayan yada yetersiz olan bir tesis nasıl kendini geliştirebilir ?

Düşünün  kırk yıllık mazisi olan bir butik otelin  hemen bitişiğine, bütün uyarılara rağmen sabaha kadar açık olan bir basket sahası vede biraz yukarısına bağlantısı kolay diye bir umumi hela yapıyorsunuz.  Bizzat yüzüme olmasa bile gerekçe herkesin keyfine göre işmi yapacağız, bu basket sahası oraya yapıldıysa gençler oynar, düşünce tarzının turizmle ne derece bağdaştığını sizlerin değerlendirmesine bırakıyorum. Bu konuda Sayın Başkana dargın değilim ancak içimden kırgınım .Ben şahsım için bir şey istemedim. Sadece Tezel uzun yıllar Akçakoca turizmine hizmet etsin diye mücadele ettim . Sayın Başkan,  ben eteğimdeki taşları döktüm umarım 2017’de yeni beyaz bir sayfa açar ve tüm Akçakocalılarla birlikte memleketimize olan sevgimizi yeni hizmetlerle yaşatırız. Değerli dostlar bana kızan yada kırılanlar olacaktır. Ancak hepimizin artık bir vicdan muhasebesi yapması gerekiyor. Sizler tatilinizi Antalya’da geçirmeyi tercih ederseniz nasıl diğer insanları Akçakoca’da tatil yapmaya ikna edebilirsiniz .Değerli yöneticiler siz insanlarımızın” turist olsam bende Akçakoca’ya gelmem” dediğini duymuyormusunuz? Otellerimiz var cafelerimiz var, restaurantlarımız var ,peki eksik olan ne ? Bu sorunun cevabını bulduğunuzda olay çözülmüş demektir.
Geçtiğimiz hafta yerli malı haftasıydı. Bu hafta bize Ulu Önder Atatürkün  bir hatırasıdır. Bu sadece ilk okul çocuklarının kutladığı basit bir etkinlik değil aynı zamanda topluma verilen bir mesajdır .Bugünlerde esnaf tüccar biraz sıkıntılı , tam dayanışma içinde olmamız gereken bir dönem. Lütfen yerli esnafımızı tercih etmek için bir çaba harcayalım, yarın yılbaşı akşamı , programlar çoktan yapılmıştır ama yine de söylemeden edemeyeceğim. Birçok tesisimiz çok güzel hazırlıklar yapmışlar ,dışarılara gideceğimize bu mekanlara itibar edersek hem maddi hem manevi destek olmuş oluruz. Mahalli gazetelerin yetersiz olduğundan genelde her kesimden gelen şikayetler var. Ancak sorduğumuzda abone sayısının son derece yetersiz olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz .Hatta parayı ver istediğini yazdır demeye kadar varan haksız eleştiriler var.Bunlara bir son vermek lazım, yerel basında kalite arıyorsak öncelikle gerek abone sayısını artırarak gerekse reklam vererek destek olmamız gerekir. Ayrıcada yapılan eleştirileri olgunlukla karşılamalıyız .Gerçekten haddini aşan bir durum varsada bunu külhanbeylikle değil yasal yoldan çözmek gerekir.
Kıymetli Akçakoca’lılar, yazımı SkyTowers Otelin sahibi sayın Zekai beyin bir sözüyle bitirmek istiyorum.  “Akçakoca anlatılmaz yaşanır”.
Tüm Hemşerilerimin Yeni Yılını En İçten Dileklerimle Kutlarım. Kalın sağlıcakla.